Cursussen & Workshops

Cursussen

Kookcursussen voor bedrijven

Wij organiseren graag op maat gemaakte cursussen voor het personeel van jouw bedrijf.

Elke werknemer is anders, doet wellicht ander werk. De ene zit de gehele dag op kantoor mails en facturen af te handelen en de andere is fysiek buiten aan het werk: dus in plaats van de vraag te stellen “waar heb ik vandaag zin in qua lunch/ avondeten?” zou de vraag MOETEN zijn “wat heeft mijn lijf vandaag nodig?”.  Meer of minder eiwitten, meer of minder koolhydraten?

En welke voeding past hier dan bij?

We onderschatten zo ontzettend vaak hoeveel invloed onze voeding heeft op ons dagelijks welbevinden! Niet alleen tijdens het werk, maar ook om nog ná het werk voldoende energie te hebben om tijdens onze vrije tijd leuke dingen te ondernemen.

Graag begeleiden wij jou en jouw collega’s hierbij doormiddel van een praktische cursus. We vertellen niet hoe je moet eten…. Nee… we laten het jou proeven!

ZomerCursus
LenteCursus

Onze werkwijze

De gezonde kookkeuken
De gezonde kookkeuken

Bij interesse gaan we eerst nader kennismaken. Met hoeveel personen willen jullie de cursus volgen? Leeftijd, leefpatroon en kookhulpvragen zetten we centraal.

Vervolgens werken wij de cursus voor jullie uit, de cursus bevat uiteraard een stukje op maat gemaakte theorie, maar vooral veel praktische info met betrekking tot koken en eten voor jouw lijf!

De kookavonden vinden plaats op onze locatie (Sittard), de info middagen kunnen plaatsvinden bij jullie op het bedrijf. Hierbij is altijd maatwerk mogelijk uiteraard. 

We kunnen 2-3-4-5 avonden koken met telkens andere thema’s.

Voorbeelden qua thema’s zijn: Voedzaam en snel ontbijten – Lekkere Lunch – Avondeten voor een druk gezin – één keer koken drie keer eten! – Gezonde snack voor de lekkere trek – Eten met de seizoenen.

Doel is om iedereen die deelneemt aan deze cursus te inspireren om thuis aan de slag te gaan met gezonde gerechten. We hebbe niet voor niets als slogan “Gezond eten start met lekker koken!”

LenteCursus

Lente cursus

“Ontdek de lente in smaak, geur en kleur op je bord”

5 april – 19 april – 17 mei | 2023

Start: 17.30 uur / einde rond de klok van 21.30-22.00 uur

In de lente verschuift ons eetpatroon bijna vanzelf van zware stamppotten naar lente groente als asperge en salades. Ons lichaam heeft ook minder warmte nodig, maar na al die zware kost is een geleidelijke overgang aan te raden. Om jou te inspireren om hiermee in jouw keuken mee aan de slag te gaan organiseren wij deze inspirerende cursus!

 

Mogelijke ingrediënten / recepten zijn: asperges (middels een koude bereiding) – paksoi -ceviche? Onbekende maar super lekkere wijze om groente of vis te garen! – werken met peulvruchten, ontdek ze opnieuw! – maak je eigen “vegan kaas”.

Praktische info

  • Data zijn: 5 april – 19 april – 17 mei | 2023
  • Ontvangst is vanaf 17.15, we starten om 17.30 uur.
  • Einde… meestal rond de klok van 21.30 uur, maar uitloop is mogelijk!
  • Adres: Kookstudio KindCentrumSittard locatie: Burg Corbeijestraat 58. Parkeren kan gratis voor de deur.
  • Je maakt samen met anderen, of soms alleen dat ligt aan het recept, één van de gerechten. Dit doe je onder begeleiding van het team van de Gezonde Kookkeuken Mischa of Claudia.
  • Na het koken gaan we gezamenlijk eten, je presenteert je eigen gerecht maar proeft alle gerechten.
  • Bang dat de recepten te moeilijk zijn? Hoeft niet! Want wij zoeken recepten uit die geschikt zijn voor de hobbykok tot de “ik kan nog geen ei garen”kok. Uiteraard kun je altijd in een gesprek met ons aangeven wat je kookvragen zijn!
  • We besteden veel aandacht aan garingen, smaakvolle bereidingen en snijtechnieken.
  • Onze recepten zijn veelal vegetarisch met soms aangevuld door vlees of vis. Wil je liever geheel vegetarisch koken? Geef dit aan bij aanmelding, we houden hier graag rekening mee!
  • Voedselallergie? Laat ons dit meteen weten: zo gaan we samen in gesprek over waar wij rekening mee moeten houden tijdens het uitzoeken van de recepten.
  • Kosten bedragen per persoon: €199,50, inclusief BTW, handout, recepten, gebruik van alle materialen inclusief schort.

€ 199,50 per persoon

VOLGEBOEKT!

Zomerse cursus

“Gerechten om je lijf mee te voeden”

28 juni – 6 september – 27 september | 2023

Start: 17.30 uur / einde rond de klok van 21.30-22.00 uur

Van de lente glijden we zo de zomer in… hét seizoen waarin zoveel te kiezen is qua ingrediënten! Wauw! Maar wat maak je allemaal met die bijzondere en smaakvolle ingrediënten? 


Heb jij het gevoel altijd maar dezelfde salades te maken? Of diezelfde saaie aardappel te grillen??

Dan is deze cursus dé cursus voor jou. Want wij hebben dé recepten om jou met bijzondere zomerse gerechten te inspireren om dagelijks een voedzame maaltijd te bereiden. 2 data zijn in september! Deze zomerse oogstmaand geeft ons zoveel… Zoveel om te wecken, te fermenteren, in te maken… dit is een eerste kennismaking hiermee.


Mogelijke ingrediënten / recepten waar we mee aan de slag gaan zijn: koken met pompoenen is niet zo moeilijk als je denkt! – maak je eigen zuurkool – saus inmaken voor later! – kruiden bewaren middels oliën, azijnen of drogen, Hoe?

Praktische info

  • De data zijn: 28 juni – 6 september – 27 september 2023
  • Ontvangst is vanaf 17.15, we starten om 17.30 uur.
  • Einde… meestal rond de klok van 21.30 uur, maar uitloop is mogelijk!
  • Adres: Kookstudio KindCentrumSittard locatie: Burg Corbeijestraat 58. Parkeren kan gratis voor de deur.
  • Je maakt samen met anderen, of soms alleen dat ligt aan het recept, één van de gerechten. Dit doe je onder begeleiding van het team van de Gezonde Kookkeuken Mischa of Claudia.
  • Na het koken gaan we gezamenlijk eten, je presenteert je eigen gerecht maar proeft alle gerechten.
  • Bang dat de recepten te moeilijk zijn? Hoeft niet! Want wij zoeken recepten uit die geschikt zijn voor de hobbykok tot de “ik kan nog geen ei garen”kok. Uiteraard kun je altijd in een gesprek met ons aangeven wat je kookvragen zijn!
  • We besteden veel aandacht aan garingen, smaakvolle bereidingen en snijtechnieken.
  • Onze recepten zijn veelal vegetarisch met soms aangevuld door vlees of vis. Wil je liever geheel vegetarisch koken? Geef dit aan bij aanmelding, we houden hier graag rekening mee!
  • Voedselallergie? Laat ons dit meteen weten: zo gaan we samen in gesprek over waar wij rekening mee moeten houden tijdens het uitzoeken van de recepten.
  • Kosten bedragen per persoon: €199,50, inclusief BTW, handout, recepten, gebruik van alle materialen inclusief schort.

€ 199,50

ZomerCursus

Workshops

Breng de lente in je keuken

12 mei  | 2023

Start: 17.15 uur / einde rond de klok van 21.30 uur

Na de winterperiode heeft ons lichaam behoefte aan lichtere gerechten en andere smaken. Het is dé tijd voor het eten van asperges en andere lentegroenten. Ook andere garingen zoals ceviche en fermenteren van bijvoorbeeld de asperge zijn kooktechnieken die bij ons tijdens deze kookworkshop aan bod komen.

Praktische info

  • Datum: 12 mei 2023
  • Deur gaat open om 17.15, we starten om 17.30 uur.
  • Einde meestal rond de klok van 21.30 uur, maar uitloop is mogelijk!
  • Adres: Kookstudio KindCentrumSittard locatie: Burg Corbeijestraat 58. Parkeren kan gratis voor de deur.
  • Je maakt samen met anderen, of soms alleen dat ligt aan het recept, één van de gerechten. Dit doe je onder begeleiding van het team van de Gezonde Kookkeuken Mischa of Claudia.
  • Na het koken gaan we gezamenlijk eten, je presenteert je eigen gerecht maar proeft alle gerechten.
  • Bang dat de recepten te moeilijk zijn? Hoeft niet! Want wij zoeken recepten uit die geschikt zijn voor de hobbykok tot de “ik kan nog geen ei garen ”kok. Uiteraard kun je altijd in een gesprek met ons aangeven wat je kookvragen zijn!
  • We besteden veel aandacht aan garingen, smaakvolle bereidingen en snijtechnieken.
  • Onze recepten zijn veelal vegetarisch met soms aangevuld door vlees of vis. Wil je liever geheel vegetarisch koken? Geef dit aan bij aanmelding, we houden hier graag rekening mee!
  • Voedselallergie? Laat ons dit meteen weten: zo gaan we samen in gesprek over waar wij rekening mee moeten houden tijdens het uitzoeken van de recepten.
  • Kosten bedragen per persoon: € 65,- inclusief BTW, handout, recepten, gebruik van alle materialen inclusief schort.

€ 65,- per persoon

Voed en verwarm je lijf voor de komende winter

25 oktober | 2023

Start: 17.15 uur / einde rond de klok van 21.30 uur

Met welke voeding breng je je lijf in balans? Dit om je lichaam voor te bereiden op de komende wintermaanden. Door via zoete groenten te voldoen aan je behoefte aan zoet put je je lijf niet uit maar geef je ’t de benodigde voedingswaarden. Leer alles over wat voedende en verwarmende gerechten kunnen doen en hoe je ze thuis bereidt.

Praktische info

  • Datum: 25 oktober 2023
  • Deur gaat open om 17.15, we starten om 17.30 uur.
  • Einde… meestal rond de klok van 21.30 uur, maar uitloop is mogelijk!
  • Adres: Kookstudio KindCentrumSittard locatie: Burg Corbeijestraat 58. Parkeren kan gratis voor de deur.
  • Je maakt samen met anderen, of soms alleen dat ligt aan het recept, één van de gerechten. Dit doe je onder begeleiding van het team van de Gezonde Kookkeuken Mischa of Claudia.
  • Na het koken gaan we gezamenlijk eten, je presenteert je eigen gerecht maar proeft alle gerechten.
  • Bang dat de recepten te moeilijk zijn? Hoeft niet! Want wij zoeken recepten uit die geschikt zijn voor de hobbykok tot de “ik kan nog geen ei garen “kok. Uiteraard kun je altijd in een gesprek met ons aangeven wat je kookvragen zijn!
  • We besteden veel aandacht aan garingen, smaakvolle bereidingen en snijtechnieken.
  • Onze recepten zijn veelal vegetarisch met soms aangevuld door vlees of vis. Wil je liever geheel vegetarisch koken? Geef dit aan bij aanmelding, we houden hier graag rekening mee!
  • Voedselallergie? Laat ons dit meteen weten: zo gaan we samen in gesprek over waar wij rekening mee moeten houden tijdens het uitzoeken van de recepten.
  • Kosten bedragen per persoon: € 65,- inclusief BTW, handout, recepten, gebruik van alle materialen inclusief schort.

€ 65, - per persoon

De gezonde kookkeuken
De gezonde kookkeuken

Feestelijke en tegelijkertijd ook voedende gerechten om te koken in de decembermaand

29 november  | 2023

Start: 17.15 uur / einde rond de klok van 21.30 uur

December, dé feestmaand waarin het lijkt of we de gehele maand bezig zijn met koken en eten… Leer en proef welke recepten je makkelijk door de week kunt koken maar óók geschikt zijn voor op de kersttafel. Laat je door ons inspireren met de laatste kerst-kook-trends en maak daarna het gerecht op jouw niveau naar jouw smaak!

Praktische info

  • Datum: 29 november 2023: dus ruim op tijd voor jouw FeestDiner in december!
  • Deur gaat open om 17.15, we starten om 17.30 uur.
  • Einde… meestal rond de klok van 21.30 uur, maar uitloop is mogelijk!
  • Adres: Kookstudio KindCentrumSittard locatie: Burg Corbeijestraat 58. Parkeren kan gratis voor de deur.
  • Je maakt samen met anderen, of soms alleen dat ligt aan het recept, één van de gerechten. Dit doe je onder begeleiding van het team van de Gezonde Kookkeuken Mischa of Claudia.
  • Na het koken gaan we gezamenlijk eten, je presenteert je eigen gerecht maar proeft alle gerechten.
  • Bang dat de recepten te moeilijk zijn? Hoeft niet! Want wij zoeken recepten uit die geschikt zijn voor de hobbykok tot de “ik kan nog geen ei garen”kok. Uiteraard kun je altijd in een gesprek met ons aangeven wat je kookvragen zijn!
  • We besteden veel aandacht aan garingen, smaakvolle bereidingen en snijtechnieken.
  • Onze recepten zijn veelal vegetarisch met soms aangevuld door vlees of vis. Wil je liever geheel vegetarisch koken? Geef dit aan bij aanmelding, we houden hier graag rekening mee!
  • Voedselallergie? Laat ons dit meteen weten: zo gaan we samen in gesprek over waar wij rekening mee moeten houden tijdens het uitzoeken van de recepten.
  • Kosten bedragen per persoon: € 65,- inclusief BTW, handout, recepten, gebruik van alle materialen inclusief schort.

€ 65,- per persoon

Winkelwagen